Russisch roulette

In dit stukje richt ik mij even tot de vrouw:

Lang niet alle financieel afhankelijke vrouwen zitten namelijk in de problemen, omdat hun partner genoeg verdient. Toch noem ik alle financiële afhankelijkheid – van je partner, ouders of de overheid – schijnveiligheid. Het is Russisch roulette. De klap – een scheiding, economische crisis of pandemie – zie je niet aankomen en vervolgens kun je geen kant op. De paniek die je dan voelt, is verschrikkelijk. 

Ik voel het nog steeds als ik het erover heb. Vrouwen moeten waakzaam zijn voor die scheve verhouding in hun relatie. Natuurlijk moet een moeder ook bij haar kind zijn, maar zet jezelf niet buitenspel. 

 

Keiharde cijfers
Het is nu tijd om jou met wat keiharde cijfers om de oren te slaan. Want je zult misschien denken, je kunt het mooi vertellen Hanneke, maar klopt dit wel? 

Hieronder staan cijfers van de website van Women Inc, die er niet om liegen.

/*! elementor – v3.6.6 – 08-06-2022 */
.elementor-counter .elementor-counter-number-wrapper{display:-webkit-box;display:-ms-flexbox;display:flex;font-size:69px;font-weight:600;line-height:1}.elementor-counter .elementor-counter-number-prefix,.elementor-counter .elementor-counter-number-suffix{-webkit-box-flex:1;-ms-flex-positive:1;flex-grow:1;white-space:pre-wrap}.elementor-counter .elementor-counter-number-prefix{text-align:right}.elementor-counter .elementor-counter-number-suffix{text-align:left}.elementor-counter .elementor-counter-title{text-align:center;font-size:19px;font-weight:400;line-height:2.5}
0
%

Slechts 23% van alle vrouwen wereldwijd is zelf in charge over haar lange termijn financiën, in Nederland ligt dit percentage velenmalen hoger. We doen het op wereld en Europees niveau shockingly beroerd ☹

0
%

Bij 74% van de vrouwen zorgt uitbesteden van geldzaken – budgetteren, sparen, beleggen of pensioen voor onaangename verrassingen als haar partner komt te overlijden of na een break-up.

0
%
49% van de vrouwen ervaart geld stress. En bij 40% van de dames resulteert deze stress zelfs in fysieke klachten.⁠

En.. overtuigd van de noodzaak, vrouwen? I hope so!

Hopelijk ben je het met jij eens dat de positie van de vrouw veel sterker kan in Nederland.