Focus, vibes & energy

Geloof jij erin dat je energie kunt inzetten naar positieve uitkomsten en financiële welvaart? Ik wel! En ook wel meer mensen, want ‘manifesteren’ is momenteel een ware hype.

In deze module laat ik je zien hoe jij je gedachten in lijn krijgt met je energie, zodat je grootsheid kunt aantrekken. Maar hoe doe je dit? Hoe versterk je positieve energie?

Dit kun je doen door intenties uit te spreken. Je zegt tegen jezelf, dat je bereid en klaar ben om met jezelf en je echte kracht, in contact te komen. Met je vermogen om (meer) geld te verdienen.

Als je dit doet, dan zal dit nieuwgevonden vertrouwen jou een superfijn leven geven. Ik verwacht dat het jou zal verrassen in hoe alles zich positief ontrolt, als je je energie positief aanwendt.

Energie upliften
Ik ga in 3 stappen vertellen hoe je energie kunt upliften naar positieve uitkomsten en financiële welvaart. Andere mensen zullen dit aan je merken, en je zult een groot verschil zien in hoe ze op jou reageren, en hoe jij je voelt.

/*! elementor – v3.6.6 – 08-06-2022 */
.elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=”.svg”]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

Stap 1 – Word je bewust van je energie
Als er gebieden in het leven zijn waar je in vastloopt of waarbij je je niet fijn voelt, of de uitkomst is niet waar je op hoopte, check dan bij jezelf: “Welke energie breng ik voort?” en “Hoe beïnvloed ik anderen met mijn energie?” Wees de eerlijke niet-oordelende getuige van jouw energie en haar impact.

Stap 2 – Set empowering intentions
Een intentie uitspreken is simpel. Je zegt tegen jezelf – hardop of zachtjes – dat je bereid en klaar bent om met jezelf, en je echte kracht, in contact te komen. Om te connecten met de aanwezigheid van je eigen powerhouse. Met je vermogen om meer geld te verdienen. Als je deze intentie uitspreekt laat je angsten die je tegenhouden om te connecten met je grootsheid los.

Denk aan een intentie die je hebt gedurende de dag.

Probeer jij dan:

  • Dingen snel gedaan te krijgen?
  • Doelen te bereiken?
  • Negatieve dingen te vermijden?
  • Gewoon de dag door te komen?

Wat zou er gebeuren als je daarvoor in de plaats alleen de intentie hebt om je goed te voelen?

Stap 3 – Ontvangen
Het bewust worden van je vibes, het opnieuw richten van je energie en het creëren van nieuwe intenties zijn inward out. Je richt je van binnenuit naar buiten. Je gedachten, je energie, vibes en bedoelingen. Ze gaan inside out, van binnen naar buiten.

Toch is het even zo belangrijk om te kunnen ontvangen. Om te kunnen ontvangen moet je stil kunnen zijn. Om te kunnen horen moet je kunnen luisteren. En hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Een vorm van stil zijn is mediteren. Misschien heb je niks met mediteren of denk je dat je het niet kan. Of misschien je al wel kennis gemaakt met mediteren en helpt het je om je gedachten tot rust te brengen.

Mediteren is niet meer dan je even af te sluiten van de buitenwereld en je te richten naar je binnenwereld. Stil zitten op je favoriete plekje in huis en te voelen wat er gaande is in je lijf en in je hoofd. Om even een momentje me-time te hebben, weg van alle dingen om je heen. Klinkt dat niet fijn?

 

Meditatie
Ik nodig je uit om straks te gaan mediteren. Deze meditatie laat je focussen op positieve financiële gedachten en gevoelens om je meest krachtige verdien-energie aan te zetten.

Bedenk dat het nodig is om je goed te voelen om de positieve-energie-knop aan te kunnen zetten. Herhaal deze meditatie dagelijks voor een periode van 30 dagen om het beste resultaat te behalen. Zo leer je jezelf een nieuw patroon aan.

Opdracht
Plan nu een moment in, vandaag of morgen, om te mediteren. Uiteraard mag het ook nu gelijk. Ik heb een voorbeeld toegevoegd van een Money meditatie van Abraham Hicks. Deze is in het Engels en luister ik vaak op repeat. Uiteraard ben je er vrij in ook een andere te kiezen. Op YouTube en Spotify vind je genoeg!

Zoek een plek waar je je veilig voelt en waar je graag en lekker zit. Sluit je ogen en adem diep in door je neus en uit door je mond. De diepe ademhaling brengt je lichaam en je geest tot rust.

https://www.youtube.com/watch?v=2XRNNOqF6HgZo, hoe was dat? Misschien nu nog wat onwennig, maar je gaat je echt beter voelen als je deze tijd in jezelf investeert.
Wanneer je regelmatig je aandacht naar het ‘nu’ trekt en dankbaarheid voelt, zal je leven lichter, mooier, rijker en leuker worden. Op de lange termijn zul je minder last hebben van negatieve gevoelens en stress en ben je een magneet voor welvaart, geluk en voorspoed.
/*! elementor – v3.6.6 – 08-06-2022 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

‘Energy flows where my intention goes’

De 7 wetten voor succes, geluk en overvloed

Hieronder deel ik 7 wetten voor succes, geluk en overvloed in dit leven met je, van mijn held, Deepak Chopra.

1. De wet van puurheid
Als we geboren worden zijn we puur en tot alles in staat. Onbevlekt & onbevangen. Onze kern is puur, ons brein onbegrensd en onze potentie eindeloos. Vind je ware kern, je heilige vuur en de wereld ligt aan je voeten.

2. De wet van geven en nemen
‘Om te krijgen moet je eerst geven’
Omdat je lichaam, geest en het universum voortdurend in een dynamische wisselwerking met elkaar staan, heeft het stilzetten van energiecirculatie hetzelfde effect als het stopzetten van je bloedstroom. Als bloed niet stroomt, gaat het klonteren, stollen en stagneren. Daarom moeten we geven én ontvangen om ervoor te zorgen dat overvloed – of wat je dan ook wenst – blijven circuleren in ons leven.

3. De wet van vragen
Helemaal in lijn met de wet van geven en nemen is de wet van vragen. Ook wel de wet van samenwerking en verbinding. Om hulp vragen is geen teken van zwakte zoals zoveel mensen denken, het is juist een teken van kracht. Het vragen om steun en hulp aan een ander geeft aan dat je in al je onafhankelijkheid durft uit te reiken naar in ander en te vragen om wat je nodig hebt. Samen sta je sterker. In het gevoel van verbinding kunnen de mooiste dingen tot stand komen. Vaak groter, mooier en beter dan je het zelf had kunnen dromen.

4. De wet van magnetisme
Onze gedachten zijn heel sterk en werken als magneten. Als je denkt dat je een mislukking bent, dan trek je situaties aan die je laten mislukken en mensen die zelf ook mislukkingen zijn. Je ongelukkig voelen is ongelukkig zijn en ongeluk zal je ten deel vallen. Wat je uitstraalt trek je aan, wat je voelt en denkt, daar krijg je alleen maar meer van. Andersom leidt een meer positieve kijk op het leven tot fijne dingen. Optimistische gedachten leveren productief gedrag op wat jouw kans op succes, liefde en geluk enorm kan vergroten.

5. De wet van intentie
‘Where intention goes energy flows’
Het is de kunst om jouw energie te richten en in lijn te brengen met dat wat je wilt, en niet met wat je niet wilt.

Het doel is om de energie die iedere dag overal om je heen is positief aan te wenden. Om de energie voor je te laten werken in plaats van tegen je. Het resultaat is dat je je positieve energie activeert en matcht met je verlangens. Je gaat energie veranderen en krijgt vertrouwen in de aantrekkingskracht van overvloed en voorspoed. We noemen dit de Law of Attraction, ook wel LOA.

6. De wet van loslaten
Na het vinden van het heilige vuur, het focussen van je aandacht op jouw verlangen, het durven vragen en het weten dat je met positieve energie en optimistische gedachten positieve dingen verwezenlijkt. Is het tijd voor deze stap: loslaten.

Met loslaten bedoel ik niet dat je opeens onverschillig moet worden of werkeloos op de bank kan gaan zitten. Met loslaten bedoel ik dat je je droom niet koste wat kost moet willen afdwingen. Dat je alleen maar gericht bent op de uitkomst en krampachtig vasthoudt aan die ene manier of dat exacte resultaat. Dat werkt contraproductief. In plaats daarvan moet je loslaten in de zekerheid dat je droom uitkomt. En leven alsof je droom er al is. Dat vergt een rotsvast vertrouwen in de onzichtbare organiserende krachten van het universum die voor jou aan het werk gaan. Een houding van kalme zekerheid is het beste manier om jouw droom te realiseren.

7. De wet van actie, doel of richting
Fysieke acties in de richting van je droom blijven altijd noodzakelijk. In actie komen geeft je bovendien een gevoel van regie en kan je helpen om je angst voor het onbekende te overwinnen. Als je weet wat je pure potentie is dan weet je ook wat je hier komt doen. En kun je eenvoudig betekenisvolle doelen stellen voor verwezenlijking van je dromen. Doelen stellen is heel belangrijk. De te nemen stappen en benodigde acties volgen dan vanzelf.

Boor je talenten aan, doe wat je blij maakt, durf te leiden vanuit je hart en je doel te dienen door steeds te bedenken: ‘How can I serve?’ in plaats van ‘How can I earn, take or have?’.

Ja, mooi mens, ik kan je verzekeren: Magic is in this. Ik ben het levende bewijs. En als ik het kan, dan kun jij het ook!

Nu je weet HOE je jouw positieve energie kunt versterken gaan we verder om voor jezelf duidelijk te krijgen WAAROM je dat wilt.

Dreams & Goals
Wat is jouw ultieme droom, jouw stip aan de horizon. Wat wil jij allemaal uit dit leven halen en hoe wil jij jouw leven leiden? Het is belangrijk dat je dit helder hebt, zodat je weet waar je naartoe werkt. Dit zal jou motiveren.

Je gaat nu aan de slag met 4 opdrachten:

Opdracht 1
We starten gelijk. Sluit straks je ogen ongeveer 1 minuut en visualiseer jezelf op een plek en moment dat je compleet en intens gelukkig bent. Waar ben je, hoe is de omgeving, ben je alleen of met anderen?

En als je klaar bent sta er dan eens bij stil. Waar was je. Waarom voelde jij je zo gelukkig?

Noteer nu eens bij je notities:
Als je dit nu door vertaalt naar je leven nu:

• Wat maakt jou gelukkig?
• Wat zou je kunnen doen om dit geluk meer in je leven te krijgen?
• Wat vind jij belangrijk in het leven?

En als je dit lastig vindt denk dan eens aan het moment dat je 85 bent. Je zit lekker in je oude stoel en je kijkt terug op je leven. Wat is dan belangrijk voor je geweest?

Opdracht 2
We gaan een stapje dieper. Geef bij je notities eens antwoord op de volgende vragen:
1. Wat is voor jou de reden dat je van jouw financiële leven een succes wilt maken?
2. Wat betekent succes voor jou?
3. Noem eens 4 (of meer!) redenen waarom jij succes verdient.

Opdracht 3
En dan gaan we nog een stap verder. Wat is jou jouw werkelijke verlangen? Heb jij een ultieme droom. Overzicht van jouw dromen, wensen en verlangens. Wat wil je allemaal nog doen, ervaren, leren in je leven?

Pak eens een papier en een pen, of een potlood, of stiften, of scheur plaatjes uit tijdschriften. Je mag het zo gek maken als je wilt. Leef je uit. En doe je het liever digitaal, dan kun je het maken via Pinterest.

Maak een tekening of moodboard van jouw dreams & goals.

Wat wil jij allemaal bereiken in jouw leven?

Als je klaar bent, en het hoeft niet perfect hè, de P van prima is ook voldoende.

Hang het op, of bewaar het op een plek dat je er vaak naar kunt kijken. Het is belangrijk jouw dromen regelmatig te visualiseren.

Opdracht 4
Tot slot gaan we het concreet maken. Je weet nu jouw stip op de horizon, jouw uiteindelijke doel. Om dit te bereiken gaan we dit in kleine stapjes opknippen. Zo knip je het op in haalbare successen. Geef nu eens antwoord op de volgende vragen:

Waar sta ik over:
1 jaar: …
3 jaar: …
5 jaar: …

Als je wilt, dan kun je dit eerste punt (waar sta ik over 1 jaar) nog verder concretiseren.

Wat wil ik dit jaar bereiken? Hang hier acties aan.
Een mindmap tekenen kan helpen (doel, deadline, acties, hulpmiddelen, wie heb je daarvoor nodig, waarom wil je dit doel behalen?)

TOP!
Je hebt nu helemaal in kaart gebracht wat jij wilt bereiken. Je weet nu dus WAAROM je het zo belangrijk vind financieel een sterkere positie te krijgen.

En vergeet niet, dit is heel belangrijk:
Vier het behalen van jouw doelen en successen. Maak kleine doelen en vier het altijd als je dit hebt behaald. Wees lief voor jezelf. Dit is altijd een feestje waard!

In de volgende les leer je hoe je in jezelf kunt investeren.